bivši ministar

“To je promašen put”: Mektić najavio izlazak iz SDS-a, poznat je i razlog?

Ratni veterani vojske Republike Srpske održali prosvjed u Banja Luci
28.06.2021., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Oko tisucu ratnih veterana Vojske Republike Srpske (VRS) prosvjedovalo je danas u Banja Luci zbog losih uvjeta u kojima zive. Dragan Mektic, nekadasnji BH ministar sigurnosti Photo: Dejan Rakita/PIXELL

U svom posljednjem tvitu na temu SDS, Mektić je poručio da je promašio to što se posvetio SDS-u

Poslanik SDS u Predstavničkom domu BiH i bivši ministar sigurnosti, Dragan Mektić, javno pravi otklon od SDS-a i nalazi se na izlaznim vratima stranke, saznaje Srpskainfo.

U svom posljednjem tvitu na temu SDS, Mektić je poručio da je promašio to što se posvetio SDS-u.

“Najveći dio svog života sam posvetio SDS i sad uvidio da je to promašen put posvećen interesima određenih kriminilozovanih pojedinaca, od sada tražim treći put”, objavio je Mektić, kao komentar na izjavu lidera SDS, Mirka Šarovića, koja glasi: “Ljudima u Republici Srpskoj sa nama će biti bolje, a sa sadašnjom vlasti može im biti isto ili samo gore”.

Kako Srpskainfo nezvanično saznaje, Mektić je u lošim odnosima sa čelnim ljudima prnjavorskog SDS, Miladinom Stanićem i Nemanjom Vasićem.

Ovo nije prvi put u posljednje vrijeme da on javno kritikuju SDS. Komentarišući slogan SDS “Živjećeš bolje”, Mektić je poručio da to nije realno, jer do boljeg se može doći samo preko bolnih i dugoročnih reformi, a to će potrajati.