Tokom dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na dionicama prema izletištima

guzva – neum

Frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini jutros je slabijeg intenziteta, a pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana, očekuje se na dionicama prema lokalnim izletištima, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode koja se sinoć dogodila u mjestu Mravinjac, na magistralnom putu M-20 Goražde-Foča, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na ostalim putevima u BiH, jutros se saobraća uz povoljne uslove za vožnju.

Zbog održavanja državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 11:30 do 14:30 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-460 Gračanica-Gradačac (Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice).

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog radova u Donjoj Jablanici, tokom dana saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode i na autoputu A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), te na magistralnim putevima: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.