Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tokom dana u BiH smanjenje oblačnosti

vrijeme kisa sunce

U Bosni se danas očekuje umjereno, a u istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti i sunčanije.

U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar će u Bosni biti umjeren, a na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja.

Jutros je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Srebrenica 20, Han-Pijesak 11, Foča 8, Ivan-sedlo, Rudo i Zvornik 6, Goražde i Čemerno 4, Banja Luka, Banja Luka i Bjelašnica 3, Kupres i Sarajevo 2, Bosanski Novi, Doboj, Sokolac i Tuzla 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Bihać 12, Ivan-sedlo i Kupres 13, Sokolac 14, Sarajevo 15, Bugojno, Goražde, Jajce i Tuzla 16, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik 17, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Livno 18, Trebinje 23, Neum 24, Mostar 25 i Stolac 26 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.