kanton sarajevo

Tokom vikenda vakcinacija u tržnom centru na Ilidži

vakcinacija_SCC

Prošlog vikenda, na punktovima u drugim tržnim centrima vakcinisane su 754 osobe. A od početka ove akcije vakcinisano je 1.437 osob

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima”. Prošlog vikenda, na punktovima u drugim tržnim centrima vakcinisane su 754 osobe. A od početka ove akcije vakcinisano je 1.437 osoba.

Zbog velikog odziva građana, za vikend 20. i 21. novembra, bit će formiran punkt na još jednoj lokaciji – u Grand Centru na Ilidži. Onima koji se odluče vakcinisati u ovom tržnom centru, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 14 sati, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Iz Ministarstva zdravstva KS naglašavaju da se druga i treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu s preporukama Kriznog štaba MZ KS.

– S obzirom na to da se ova akcija pokazala uspješnom, odlučili smo da se približimo građanima svih dijelova Kantona Sarajevo – saopćeno je.

Objašnjavaju da punktove u tržim centrima najviše posjećuju mladi ljudi, ali i da su vakcinisane sve starosne kategorije stanovništva, među njima i djeca starija od 12 godina, uz saglasnost roditelja.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju i revakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, prvenstveno na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.