Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tradicionalna lokacija

Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

20220401_2_52919894_75405245_Web

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale očekuje se da će biti i određeni broj vjernika koji će na Kicelju iftariti i uživati u jedinstvenom pogledu na grad

Amir Osmanović osmi put je zapalio fitilj na topu koji je s tuzlanskog uzvišenja Kicelj označio početak ramazana. Ovog ramazana top će ostati na Kicelju i postače će svakodnevno pucnjem obavještavati o vremenu iftara, javlja Anadolu Agency (AA).

“Odlučili smo se da top ostane na Kicelju i da ovo postane autentična i tradicionalna lokacija u Tuzli. Čestitam svim muslimanima ramazan mubarek olsun, da u zdravlju isposte i u veselju dočekaju bajramske dane. Zahvaljujemo se Medžlisu islamske zajednice Tuzla, Gradu Tuzla i MUP-u TK, koji su nam pomogli s određenim dozvolama da i na ovaj način obilježimo početak ramazana i vrijeme za iftar”, kaže Mumin ef. Mumić, imam Hadžijske džamije u Novom naselju Solina.

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale očekuje se da će biti i određeni broj vjernika koji će na Kicelju iftariti i uživati u jedinstvenom pogledu na grad.