Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredni period

Toplim danima je došao kraj: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do 11. novembra

zenica skola gimnazija učenici (1)

Sljedeće sedmice od 4. do 11. novembra prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuje se uz blagi porast temeperature zraka, povremena kiša koja bi trebala biti intezivnija na jugu zemlje

Miholjskom ljetu je došao kraj, a zahlađenje stiže već sutra.

Naime, od utorka, 29. oktobra, pa do četvrtka, 31. oktobra, u Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na visokim planinama moguć je i slab snijeg.

U petak i za dane vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Na jugu Hercegovine prognozira se pretežno vedro, a u Bosni pretežno oblačno s maglom u prijepodnevnim satima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka će opadati tokom sedmice. U prvom dijelu sedmice, jutarnje temperature kretat će se od 5°C do 10°C u Bosni, a u Hercegovini do 14°C, a najveće dnevne temperature kretat će se između 14°C i 19°C u Bosni, u Hercegovini do 23°C. U nastavku sedmice, jutarnje temperature zraka bit će u rasponu od 3 °C do 9 °C, na jugu do 14°C, a najveće dnevne od 6°C do 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 16°C.

Sljedeće sedmice od 4. do 11. novembra prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuje se uz blagi porast temeperature zraka, povremena kiša koja bi trebala biti intezivnija na jugu zemlje. U Bosni je tokom dana moguća magla i niska oblačnost.

Jutarnje temperature između 7°C i 14°C a najviše dnevne u rasponu od 13 do 18°C.