Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Tradicionalna manifestacija “Sarajevski ćevap” u Vogošći

21/04/2018

Tradicionalna manifestacija “Sarajevski ćevap”, na kojoj se očekuje oko 1.000 posjetilaca, bit će održana ovog vikenda u domu Planinarskog društva “Planinar Vogošća”.

Predsjednik društva Alen Breko kazao je Feni da danas planinari pohode tri vrha, Skakavac, Vidikovac i Motku, dok će sutra biti organizirano takmičenje u pravljenju sarajevskog ćevapa.

– Šest ekipa će prema svojim tradicionalnim receptima praviti ćevape, a žiri će odlučiti koji su najukusniji – istakao je.

Također je naglasio da je Manifestacija organizirana u svrhu promocije turističke ponude, kao i predstavljanju prigodnih ljepota općine Vogošća.

Novosagrađani planinarski dom na Motki nakon što je otvoren za posjetitelje postao je jedan značajnijih potencijala i kapaciteta za razvoj turizma na području općine Vogošća, te posebno razvoj seoskog turizma, zbog blizine sela Tihovići.

Udaljen nešto više od desetak kilometara od grada, smješten u netaknutoj prirodi, predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje prirode.

Iz Planinarskog društva “Planinar” iz Vogošće također ističu kako je Motka već postala relativno poznato mjesto za izletnike, jer se radi o prelijepom prirodnom ambijentu kako u zimskom periodu tako i tokom svih ostalih godišnjih doba.

Osim planinarskog doma, staza za šetnju, izvorišta čiste vode, na Motki se nalazi i biciklistička staza duga čak 40 kilometara, koju redovno, kao i putnu komunikaciju prema objektu planinarskog doma, uređuju članovi planinarskog društva i volonteri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.