Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ključ

Trajno zbrinuti: Devet porodica dobilo nove stanove

Foto: FMROI

Ukupna vrijednost novoizgrađenog objekta je više od 900.000 KM.

U Ključu je završena izgradnja višestambene jedinice sa devet stanova za porodice iz socijalno osjetljivih kategorija, raseljenih osoba i izbjeglica.

Projekt izgradnje zgrade je završen kroz Regionalni stambeni program, a koji je podržan od Razvojne banke Vijeća Evrope sa donatorima. Zahvaljujući ovom programu osigurano je oko 2.800 porodica što je ukupno oko 9.000 osoba.

Za implementaciju programa u FBiH zaduženo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ključeve novoizgrađenih stanova uručili su korisnicima šef Delegacije Evropske komisije u BiH Johann Sattler, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, načelnik Ključa Nedžad Zukanović i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH – saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Ukupna vrijednost novoizgrađenog objekta je više od 900.000 KM.

– Drago mi je da je ovo postala praksa širom BiH, da se otvaraju ovakvi objekti i da trajno stambeno zbrinjavamo porodice u potrebi. Moramo znati da je država jaka onoliko koliko vodi računa o onima koji su u najvećoj potrebi. Projekti poput ovog najbolje pokazuju ko su ključni prijatelji Bosne i Hercegovine, a to je Evropska unija – kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.