Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traže jednomjesečni pritvor za četvoricu dilera iz Istočnog Sarajeva

mup rs – derventa

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Okružnom sudu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora protiv četiri lica koja su osumnjičena za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge.

“Prijedlog za pritvor podnesen je za lica čiji inicijali su S.B, L.S. i Š.A, dok se za četvrtog osumnjičenog R.N, koji je u bjekstvu, očekuje izvršenje iste mjere po njegovom hapšenju”, rekao je Srni sekretar Okružnog tužilaštva Neven Kramer.

On se nada da će Sud donijeti rješenje za određivanje pritvora, nakon čega će za R.N. raspisati potjernicu.

Prijedlog za pritvor podnesen je zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti ili izmijeniti postojeće dokaze ili tragove važne za postojeći postupak, te uticati na svjedoke.

Kramer je naveo da je pritvor zatražen i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, za šta im može biti izrečena zatvorska kazna od tri godine ili stroža.

Policija Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo je u utorak, 18. oktobra, u okviru akcije kodnog naziva “Mak”, pretresla 14 lokacija i uhapsila četiri lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Okružnog suda Istočno Sarajevo, i to na području opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale i Novi Grad, Kanton Sarajevo.

Tom prilikom pronađena je određena količina droge, vatrenog oružja i municije, eksplozivnih sredstava, određena količina novca, digitalna vaga, veći broj mobilnih telefona, te veći broj SIM kartica.

Zbog sumnje da su od marta do oktobra vršili kupovinu i nabavku marihuane i prodavali je većem broju lica na raznim lokacijama, S.B, L.S. i Š.A. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.