Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anketa

“Treba povećati plaće bh. parlamentarcima, evo od moje penzije 50 KM”

New Project (12)

Pitali smo građane Sarajeva jesu li državni parlamentarci u Bosni i Hercegovini preplaćeni

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH konstituisan je 6. decembra 2018. godine. Šest mjeseci poslije, još nisu održali niti jednu sjednicu.

Međutim, to ih nije spriječilo da u navedenom periodu budu plaćeni po 30 hiljada KM iz džepova građana.

U međuvremenu, na društvenim mrežama oglasio se i novinar Dragan Bursać, ukazavši na to kako plate dobijaju čak i oni koji otvoreno kažu da ne žele dolaziti, a prstom je upro u Nenada Stevandića i Nikolu Špirića.

“Ova dva buzdovana vi plaćate 13 hiljada KM mjesečno. I zato se nemojte buniti što na kiši čekate radne dozvole za Sloveniju. A da, nemojte zaboraviti, kad iz Slovenije budete slali novce gladnoj rodbini, na svakih poslanih 100 eura moraćete izdvajati po 10 eura. Pogodite za koga?!”, napisao je Bursać.

Puhalo je prokomentarisao:

“Nikola Špirić ima platu oko 6000 KM, Nenad Stevandić prima oko 7000 KM, BiH je jedina zemlja na svijetu gdje se više isplati da je mrziš, nego da je voliš!!!”

Pitali smo građane Sarajeva jesu li državni parlamentarci u Bosni i Hercegovini preplaćeni, a dobili smo svojevrsnu mješavinu ozbiljnih i sarkastičnih odgovora. Pogledajte našu anketu snimljenu na ulicama Sarajeva…