Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trebinje

Trebinjska policija apeluje na građane da odgovornim ponašanjem spriječe požare

Требиње – пожар
ТРЕБИЊЕ, 28. ЈУЛА /СРНА/ - Пожар изнад насеља Бањевци у близини Требиња.

Iz Policijske uprave Trebinje na građane su apelovali da preduzmu dodatni oprez i obrate pažnju na sve okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre

Iz Policijske uprave Trebinje apelovali su na sve građane da preduzmu dodatni oprez prilikom paljenja vatre s obzirom da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju vatre, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz ove policijske uprave apelovali su na građane i da obrate pažnju na sve druge okolnosti koje mogu uticati na nekontrolisano širenje vatre i da vatru ni u kom trenutku ne ostavljaju bez nadzora.

“Zakon o zaštiti od požara iz novembra 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice”, podsjećaju u saopštenju.

Dodaje se da isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za ona fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.

“Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima”, ističe se u saopštenju.