Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Treći dan štrajkuje u parku tražeći posao

19/02/2016

Treći dan zaredom Njegoš Tomić iz Višegrada nastavlja štrajk glađu u Banjoj luci. Petnaest godina je na Zavodu za zapošljavanje i tvrdi da od protesta neće odustati dok se njegov problem ne riješi.

U šatoru, pod vedrim nebom i bez hrane, Njegoš je već treći dan. Kaže, ne osjeća glad, samo umor i malaksalost ali odustajanja nema. Ovaj štrajk njegova je borba za pravdu, javlja televizija N1.

“Mene je nepravda natjerala da dođem ovdje i da iskažem svoj stav. Evo ja sam 15 godina na birou za zapošljavanje kao sin poginulog borca VRS i nisam jedini. Mnoštvo djece ima koja su izgubila i po dva roditelja i nemaju nikakva prava na rad. To je žalosno i tužno”, priča Njegoš Tomić.

Otac je dvoje maloljetne djece i da bi ih prehranio išao je u Srbiju da radi sve i svašta. U rodnom Višegradu konkurisao je dva puta za posao u Hidroelektranama na Drini, iako je po zanimanju ugostitelj-turizmolog, kaže, radio bi bilo šta.

“Te 2013. godine konkurisao sam za čistača plutajućeg otpada, za mjesto čuvara, pa čak i za mjesto čistačice”, dodaje Tomić.

Šator u parku Mladen Stojanović, u neposrednoj blizini zgrade Vlade Republike Srpske, tvrdi neće napustiti dok se u višegradskoj hidroelektrani ne nađe posao za njega.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.