Treći protesti zbog smrti Dženana Memića danas u Sarajevu

BiH

Pravda za Dženana Memića

Ispred Sarajevo City Centra (SCC) danas će biti održani treći po redu protesti na kojima će se građani okupiti na poziv porodice Dženana Memića. Okupljanje je planirano za 12:05 sati, a građani će od SCC-a krenuti prema Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Podsječamo, Memić je početkom ove godine na Ilidži zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i nedugo zatim preminuo.

Kako je istakao Dženanov otac Muriz, treća protestna šetnja održat će se zbog nezadovoljstva u radu pravosudnih i policijskih struktura u KS u slučaju ubistva Dženana Memića.

“Od SCC-a kretat ćemo se prema Tužilaštvu KS kojem ćemo podnijeti zahtjev za obustavu sudskog procesa, a onda idemo pred Skupštinu Kantona Sarajevo da damo podršku Komisiji za sigurnost i Ad hoc komisiji koja treba da utvrdi sve nejasnoće i nepravilnosti koje su počinili MUP KS i Tužilaštvo u ovom slučaju“, kazao je Memić, prenosi NAP.

Danas će biti održano i ročište za ubistvo Dženana Memića u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a svjedočit će Alisa Mutap koja se smatra ključnim svjedokom u ovoj istrazi.

Do sada su građani Sarajeva zbog nerješavanja ovog slučaja protestovali u dva navrata, 8. aprila i 17. maja ove godine.