epidemija uzima živote

Treći smrtni slučaj u RS u zadnja 24 sata

ukc

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ u posljednja 24 sata testirano je 466 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 14 osoba

Sedamdesetogodišnji muškarac kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona preminuo je u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru.

Taj Prijedorčanin je bio onkološki pacijent sa više udruženih oboljenja, saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je u tom bh. entitetu preminulo 98 osoba sa pozitivnim testom na virus korona.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ u posljednja 24 sata testirano je 466 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 14 osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Riječ je o pet muškarca i devet žena, od kojih su dva lica muškog pola mlađe životne dobi i tri srednje životne dobi, dok je pet lica ženskog pola srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri lica su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dva iz Gacka i Modriče i po jedno iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića.

Dva lica su hospitalizovana, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno pet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Do sada je u RS potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, oporavilo se 658. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo RS, do sada je preminulo 98 osoba sa pozitivnim testom na virus korona, dok je ukupno testirano 22.919 lica.

U banjalučkom UKC-u na liječenju je 75 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona. Na Odjeljenju kovid 19 hospitalizovano je 26 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok su u izolaciji tri pacijenata.