Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nema ulaska"

Tri policajca “posjetila” Davora Dragičevića, on ih otjerao

davor dragicevic

Davor Drgaičević je poručio da su jučer i zvanično dobili rješenje o osnivanju Pokreta Pravda za Davida

Davor Dragičević kaže da su mu jučer u dvorište došla tri inspektora kako bi mu uručili poziv za saslušanje u policiji zbog, kako su mu objasnili, ugrožavanja sigurnosti. Saslušanje bi, kako kaže, trebalo da bude danas. Za policiju je imao poruku, javlja BNTV.

– Sve i jedan pripadnik MUP-a u dvorište u kuću, u kojoj je živilo moje dijete koje ste ubili – nema ulaska. Tražim izuzeće, nema ulaska, kaže Dragičević.

Prema pisanju pojedinih medija, advokat kriminalističkog tehničara Zorana Bošnjaka, optuženog za sprečavanje dokazivanja u istrazi ubistva Davida Dragičevića, zatražio je da se odgodi izjašnjenje o krivici, jer optuženi ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Osnovni sud u Banjaluci je gotovo pet mjeseci nakon podizanja optužnice konačno zakazao ročište na kojem su se Bošnjak i drugooptuženi Mikica Marijanac trebali izjasniti o krivici.

– Jedan kad ode, otiće svi. Zato ne smiju da mrdaju sa svojih funkcija, jer bi se piramida srušila. Zato su policajci Bošnjak i Marjava naprasno razboljeli. Od koje bolesti? Bolest kriminal, korupcija i vjerovatno će da boluju dugo i nadam se u teškim mukama, rekla je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Sinoć se na Trgu Krajine obratila i Andrea Figurek, doktor medicinskih nauka. Iz dijaspore je stigla da pruži podršku roditeljima Davida Dragičevića.

– Kao ljekaru i doktoru medicinskih nauka, jasno mi je već nakon prvog pogleda na fotografije sa Davidove obdukcije zašto sam uz porodicu Dragičević i zašto ću do kraja biti uz njih. Kao čovijeku nije mi normalno da nam djecu ubijaju, a po najmanje mi nije logično da se takvo jedno surovo ubistvo zataškava – poručila je Andrea Figurek.

Davor Drgaičević je poručio da su jučer i zvanično dobili rješenje o osnivanju Pokreta Pravda za Davida. Udruženje će od Nove godine početi sa radom.