Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

663 testiranih

Tri smrtna slučaja i 130 novozaraženih koronavirusom u RS

koronavirus-test-2

Kada su u pitanju tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i starijoj osobi također muškog spola iz Zvornika

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 663 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 130 osoba, dok su prijavljena tri smrtna slučaja – podaci su entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

U bijeljinskoj bolnici laboratorijski je potvrđena infekcija virusom korona kod jedne osobe iz Brčko distrikta BiH.

Kada su u pitanju tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i starijoj osobi također muškog spola iz Zvornika.

Od novozaraženih, riječ je o 71 osobi ženskog spola i 59 muškaraca, od kojih je 22 mlađe, 91 rednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 23 osobe su iz Banje Luke, 19 iz Bijeljine, devet osoba je iz Trebinja, sedam iz Laktaša, po pet osoba iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Foče i Rogatice, po četiri osobe su iz Bosanske Gradiške i Han Pijeska, po tri iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Pala, Prnjavora i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Ribnika, Rudog i Čelinca i po jedna osoba iz Bileće, Dervente, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Prijedora, Srebrenice i Šipova.

Do sada je u tom bh.entitetu potvrđeno 4.299 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 155 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Oporavile su se ukupno 2.074 osobe, a testirano je njih 47.439.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS je 244, od kojih u Univerzitetskom kliničkom centru 50, a u općim bolnicama 194.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.155 osoba, a nadzor je završen kod njih 42.435.