Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posebna sjednica nsrs-a

Trivić: Je li ovo hrvatski sabor? Šta je sa izlaskom iz Oružanih snaga i UIO-a?

Banja Luka: Posebna sjednica NS RS – Čović stigao, Izetbegović odbio poziv
01.02.2022., Narodna skupstina RS, Banja Luka (BiH) – U Banjaluci se odrzava posebna sjednica Narodne skupstine RS na kojoj ce biti razmatran dokument "Politicko-ekonomska situacija u BiH". Na sjednicu je dosao Dragan Covic, predsjednik HDZ. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Kako je istakla, ona ne želi biti jedinstvena s onima koji su korumpirani i koji guraju RS u politički ambis i haos. Također, dodaje kako se danas na sjednici govori o trećem entitetu

– Ti pozivi na jedinstvo za mene su lažni. Ne želim biti uvredljiva prema Draganu Čoviću (HDZ), ali mislim da ova sjednica u ovom format nije imala apsolutno nikakvog smisla, bez obzira šta je on rekao. Ovaj dokument koji ne bi bio seminarski rad na fakultetu, jer ima 6 stranica i 1,5 prored, kazala je Jelena Trivić, poslanica PDP-a na posebnoj sjednici entitetske skupštine.

Kako je istakla, ona ne želi biti jedinstvena s onima koji su korumpirani i koji guraju RS u politički ambis i haos. Također, dodaje kako se danas na sjednici govori o trećem entitetu.

– Pitala sam da li smo u parlamentu RS-a ili u Saboru Hrvatske. Mi smo se borili za RS i nama ne može da se desi ono što se dešava Hrvatima u BiH. Ako se kunemo da je RS garant opstanka Srba na ovim prostorima, zašto obezvređujemo RS gurajući je da rješava problem Bošnjaka i Hrvata?

Trivić ističe kako je RS izborna jedinica, te da u NSRS-u niko nema mandat da se bavi tim pitanjima.

– Narod vam nije dao mandate da se bavite time. Ja nemam ništa protiv hrvatskog naroda, ali u odnos Bošnjaka i Hrvata se ne trebamo miješati. Zašto bi im mi pravili treći entitet i bili 1 od 3, kada smo sada 1 od 2, kazala je, postavivši na kraju pitanje zašto nije formirana Agencija za lijekove RS, te dokle je došao proces povlačenja saglasnosti iz Oružanih snaga BiH, UIO BiH i ostalim što je najavila entitetska vlast.