Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. ambasada u pakistanu

Troje državljana BiH napustilo Kabul, ostalih osam čeka evakuaciju

E86QN8iVIAEaOhb

Prema informacijama Ambasade BiH u Islamabadu i kontaktima sa bh. državljanima, preostala grupa se i dalje nalazi u sigurnoj zoni i čekaju prvu mogućnost za evakuaciju

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasada BiH u Pakistanu zaprimili su informaciju da su tri od ukupno 11 bh. državljana, za koje je do kasno sinoć utvrđeno da se nalaze na teritoriji Afganistana, napustila Kabul dok traju diplomatski napori da se i ostali bh. građani evakuiraju iz kriznog regiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama Ambasade BiH u Islamabadu i kontaktima sa bh. državljanima, preostala grupa se i dalje nalazi u sigurnoj zoni i čekaju prvu mogućnost za evakuaciju.

“Krizni štab Ministarstva vanjskih poslova BiH u saradnji sa diplomatsko-konzularnom mrežom, posebno ambasadama u Islamabadu, Londonu, Washingtonu, Ankari, Hagu i drugima, nastavlja intenzivne aktivnosti kako bi pomogli bh. državljanima koji čekaju evakuaciju”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Također, u toku su aktivnosti da se građani grupiraju na manjem broju lokacija kako bi se olakšala njihova evakuacija.