Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osumnjičeni za zloupotrebu položaja

Troje uhapšenih u operativnoj akciji “AS” predani u nadležnost Tužilaštva KS

opcinski sud sarajevo – fena (1)

Radi se o akciji koja je realizirana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlaštenja, propisano Krivičnim zakonom FBiH i krivično djelo – povlaštene informacije, propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira FBiH

Direktor “Bosnalijeka” Nedim Uzunović, profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmed Jahić i njegova supruga Elvira Jahić, koji su slobode lišeni u četvrtak u sklopu operativne akcije “AS”, u međuvremenu su predani u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radi se o akciji koja je realizirana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlaštenja, propisano Krivičnim zakonom FBiH i krivično djelo – povlaštene informacije, propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira FBiH.

Troje uhapšenih će u Tužilaštvu KS biti zadržani 24 sata i, nakon što ih ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljnjim mjerama, potvrđeno je Feni u ovom tužilaštvu.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK.