BiH

Tužilaštvo BiH

Trojica optuženih za međunarodni promet opojnim drogama priznali krivnju

18/10/2019

Krivnju su priznali državljani Crne Gore, Đ. R, rođen 1981. godine u Pljevljima, V. S, rođen 1996. godine u Pljevljima, i T. M, rođen 1980. godine u Pljevljima

Trojica optuženih za međunarodni promet opojnim drogama u potpunosti sporazumno priznali krivnju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predložene su kazne od ukupno 14 godina zatvora, uz novčanu kaznu od 40.000 KM i oduzimanje nezakonite imovinske koristi. Protiv prvooptuženog nastavlja se sudski postupak.

U predmetu za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, trojica optuženih su u prisustvu odvjetnika sporazumno su priznali krivnju te u potpunosti priznali odgovornost za kaznena djela za koja ih terete optužnica Tužiteljstva BiH.

Krivnju su priznali državljani Crne Gore, Đ. R, rođen 1981. godine u Pljevljima, V.S, rođen 1996. godine u Pljevljima, i T.M, rođen 1980. godine u Pljevljima.

Za optužene su predložene kazne sukladno njihovoj ulozi i odgovornošću u počinjenim kaznenim djelima i to: Đ. R., kazna zatvora u trajanju od šest godina, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6.000 eura.

V. S., kazna zatvora u trajanju od tri godine i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 eura. T. M., kazna zatvora u trajanu od pet godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 eura.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvatanja sporazuma, bit će odmah upućeni na izdržavanje kazne.

Protiv prvooptuženog u predmetu, V. B., rođenog 1986. godine u Pljevljima, postupak se nastavlja.

Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac, u Istočnom Sarajevu, početkom oktobra, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkrivena i zaplijenjena opojna droga marihuana-skunk u količini od oko 800 kilograma.

Zaplijenjena opojna droga bit će u zakonskom postupku nakon pravomoćnosti presude uništena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.