Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Trojica optuženih za međunarodni promet opojnim drogama priznali krivnju

sud bih tuzilastvo

Krivnju su priznali državljani Crne Gore, Đ. R, rođen 1981. godine u Pljevljima, V. S, rođen 1996. godine u Pljevljima, i T. M, rođen 1980. godine u Pljevljima

Trojica optuženih za međunarodni promet opojnim drogama u potpunosti sporazumno priznali krivnju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predložene su kazne od ukupno 14 godina zatvora, uz novčanu kaznu od 40.000 KM i oduzimanje nezakonite imovinske koristi. Protiv prvooptuženog nastavlja se sudski postupak.

U predmetu za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, trojica optuženih su u prisustvu odvjetnika sporazumno su priznali krivnju te u potpunosti priznali odgovornost za kaznena djela za koja ih terete optužnica Tužiteljstva BiH.

Krivnju su priznali državljani Crne Gore, Đ. R, rođen 1981. godine u Pljevljima, V.S, rođen 1996. godine u Pljevljima, i T.M, rođen 1980. godine u Pljevljima.

Za optužene su predložene kazne sukladno njihovoj ulozi i odgovornošću u počinjenim kaznenim djelima i to: Đ. R., kazna zatvora u trajanju od šest godina, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6.000 eura.

V. S., kazna zatvora u trajanju od tri godine i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 eura. T. M., kazna zatvora u trajanu od pet godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 eura.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvatanja sporazuma, bit će odmah upućeni na izdržavanje kazne.

Protiv prvooptuženog u predmetu, V. B., rođenog 1986. godine u Pljevljima, postupak se nastavlja.

Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac, u Istočnom Sarajevu, početkom oktobra, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkrivena i zaplijenjena opojna droga marihuana-skunk u količini od oko 800 kilograma.

Zaplijenjena opojna droga bit će u zakonskom postupku nakon pravomoćnosti presude uništena.