Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DNS Pale

Trvde da im je policija upala u izborni štab: “Hapse naše aktiviste” (VIDEO)

pale

“Građani neće biti zastrašeni, a snage napretka i promjene će nadvladati sile straha i terora. Možete nas hapsiti, možete nas nadzirati, ali se mi nikada nećemo predati”, navode iz DNS-a

Iz Demokratskog narodnog saveza poručuju da su izloženi policijskoj represiji i napadima bez presedana na političkoj sceni Republike Srpske. Pozivaju CIK i sve međunarodne posmatrače da pažljivo prate razvoj situacije, saopšteno je večeras iz ove stranke.

“Uhapšeno je nekoliko aktivista DNS-a, članovi biračkih odbora se pritišću da odustanu od svojih pozicija, namjerno se vrše opstrukcije na biračkim mjestima gdje tradicionalno većinu glasova dobiva DNS. Specijalne snage MUP-a su nam okupirali prostorije Izbornog štaba i doslovno nas drže pod stalnim nadzorom. I dalje se nalaze ispred naših stranačkih prostorija”, navode iz DNS Pale.

VEZANI Pitali ga za koga će da glasa, pa mu izbili dva zuba

Bez obzira na sve okolnosti, iz DNS-a izražavaju zahvalnost građanima Pala čija je izlaznost jedna od rekordnih na području ovog bh. entiteta.

“Građani neće biti zastrašeni, a snage napretka i promjene će nadvladati sile straha i terora. Možete nas hapsiti, možete nas nadzirati, ali se mi nikada nećemo predati”, navode iz DNS-a.

Odziv birača do 16 sati na Lokalnim izborima 2020 na nivou Bosne i Hercegovine iznosi 38,1 posto, objavila je Centralna izborna komisija BiH. Na nivou Federacije BiH odazvalo se 35,65 posto glasača, a u Republici Srpskoj 42,25 posto. U Brčko Distriktu do 16 sati glasalo je 35,91 posto od ukupnog broja birača.