BiH

MVP BiH

Turković: BiH i NATO dijele snažno partnerstvo

30/11/2021

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj suradnji i potpori NATO stožeru u proteklom razdoblju

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s dosadašnjim komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom i novoimenovanom zapovjednicom brigadnom generalicom Pamelom L. McGaha.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji Bosne i Hercegovine i Sjevernoatlantskog saveza.

Ministrica je zahvalila NATO štaba za kontinuiranu podršku i pomoć, posebice za uspješnu saradnju s Oružanim snagama, te naglasila da BiH i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja saradnje.

Naglasila je da je Povjerenstvo za saradnju s NATO-om, koje je osnovano u februaru ove godine, usvojilo Program reformi BiH 2021, koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje.

Ministrica Turković je zahvalila generalu Folkestadu na pomoći i saradnji u povodu završetka njegovog jednogodišnjeg mandata na čelu NATO štaba u Sarajevu, dok je novoimenovanoj komandantici brigadnoj generalici Pameli L. McGaha poželjela uspješnu misiju.

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj saradnji i podršci NATO štaba u proteklom razdoblju.

Sagovornici su se suglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obveza, koje se nalaze pred BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.