BiH

ministrica vanjskih poslova

Turković: Na svim bh. ambasadama i misijama u svijetu zastave će biti na pola koplja

02/01/2021

Ministrica Turković uputila je instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama Bosne i Hercegovine u svijetu, po kojoj su dužni spustiti zastavu Bosne i Hercegovine na pola koplja

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, uputila je telegram sućuti povodom tragičnog događaja, u kojem je život izgubilo osam djevojaka i mladića u blizini Posušja.

„Vijest o tragediji u Posušju sam primila s dubokom tugom, bolom i nevjericom. U svojstvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova naše zemlje, upućujem izraze najdubljeg saosjećanja roditeljima, članovima porodice, familiji i prijateljima, zbog nenadoknadivog gubitka. Ovo je veliki gubitak za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Molim Boga da ožalošćenim porodicama podari snage i strpljenja u ovim teškim trenucima”, navodi se u telegram ministrice Turković.

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je u našoj zemlji proglašen Dan žalosti. Ministrica Turković uputila je instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama Bosne i Hercegovine u svijetu, po kojoj su dužni spustiti zastavu Bosne i Hercegovine na pola koplja.

Svi DKP-i, u skladu s iskazanim interesom građana Bosne i Hercegovine u zemlji prijema, a uz poštivanje svih relevantnih epidemioloških propisa, mogu da organiziraju upisivanje u knjigu žalosti, te da na prigodan i dostojanstven način, s pijetetom, obilježe Dan žalosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.