BiH

ministrica vanjskih poslova

Turković zahvalila NATO štabu u Sarajevu za kontinuiranu podršku BiH

22/06/2021

Sagovornici su se usaglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, koje su pred našom državom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom.

Ministrica je zahvalila NATO štabu u Sarajevu za kontinuiranu podršku i pomoć našoj državi, posebno za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama te istakla da Bosna i Hercegovina i NATO dijele snažno partnerstvo s ciljem jačanja i intenziviranja saradnje.

Naglasila je da je Komisija za saradnju sa NATO-om, osnovana u februaru ove godine, usvojila Program reformi Bosne i Hercegovine 2020/2021., koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje. Izrazila je očekivanje da će taj dokument što prije biti usvojen na sjednici Vijeća ministara i upućen u daljnju proceduru.

Sagovornici su se usaglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, koje su pred našom državom.

– Tokom susreta je iskazana potreba za snažniju podršku jačanju i unapređenju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.