Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bratunac

Tužilaštvo BiH: Ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

bratunac ekshumacija
Foto: Tužilaštvo BiH

“Na lokaciji su pronađeni koštani posmrtni ostaci jedne osobe, koji će biti prevezeni u Komemorativni centar Tuzla radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta žrtve putem DNK analize”, stoji u saopštenju ove institucije

U mjestu Pobuđe kod Bratunca izvršen je proces ekshumacije i pronađeni su koštani posmrtni ostaci jedne osobe, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U procesu ekshumacije, kojom je koordinisao stručni saradnik Tužilaštva, učestvovali su predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ljekar-patolog sudske medicine, kao i policijski službenici.

“Na lokaciji su pronađeni koštani posmrtni ostaci jedne osobe, koji će biti prevezeni u Komemorativni centar Tuzla radi dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta žrtve putem DNK analize”, stoji u saopštenju ove institucije.

Jedna od posljednjih ekshumacija na području Bratunca bila je u maju ove godine, kada su posmrtni ostaci pronađeni na površini terena na lokalitetima Pobuđe i Kameničko brdo.