Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utvrđivanje uzroka

Tužilaštvo BiH naredilo istražne radnje povodom prevrtanja helikoptera Oružanih snaga BiH

Sarajevo: Policijski pretres u slučaju smrti Đenana Memića
16.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Policajci MUP-a Kantona Sarajevo na vise lokacija u Sarajevu vrsi nove pretrese u slucaju smrti Dzenana Memica. Pretresi se obavljaju po nalogu Tuzilastva Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nakon što budu okončane uviđajne radnje, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama

Nakon zaprimanja informacije o prevrtanju helikoptera Oružanih snaga BiH na poligonu za letačku obuku kod Visokog, dežurni tužilac Tužilaštva BiH izdao je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA i MUP-u ZDK da u saradnji sa nadležnim službama Oružanih snaga BiH, preduzmu potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci prevrtanja letjelice, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon što budu okončane uviđajne radnje, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama.

Helikopter Oružanih snaga BiH prevrnuo se 13. aprila tokom izvođenja redovne letačke obuke pripadnika Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na poligonu za letačku obuku kod Visoko, saopćeno je tada iz Ministarstva odbrane BiH.

U pitanju je helikopter Bell Huey II, a prilikom prevrtanja, niko od četiri člana posade nije bio povrijeđen, dok je na helikopteru bilo vidljivih oštećenja.