Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH predložilo 30 dana pritvora za Slobodana Pavlovića

BiH

slobodan pavlovic

Tužilaštvo BiH danas je na ročištu pred Sudom BiH u predmetu “Pavlović i drugi” zatražilo da se osumnjičenima odredi pritvor od 30 dana a odbrana je istakla da nema razloga za određivanje pritvora.

Tužilaštvo je predložilo Sudu BiH da se osumnjičenima za finansijski kriminal u vezi sa poslovanjem Pavlović banke u Bijeljini Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću odredi pritvor, jer postoji opasnost da bi napustili BiH, ometali istragu, te uticali na svjedoke.

Odbrana je od Suda tražila da ne prihvati prijedlog Tužilaštva, ističući da nema razgloga za određivanje pritvora, te navodeći teško zdravstveno stanje Pavlovića, kao i da ostali osumnjičeni ne mogu uticati na svjedoke.

Advokat odbrane Miodrag Stojanović rekao je da dokumentacija koju imaju i koju im je dostavilo Tužilaštvo BiH dovoljno govori o tome da nema elemenata krivičnog djela za koje se terete osumnjičeni.

Sud BiH večeras bi do 20.00 sati  trebalo da donese odluku o zahtjevu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora.

Pipadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ su u četvrtak, 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića, te još tri službenika ove banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke.