Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon odluke suda u Beogradu

Tužilaštvo BiH: Preduzimaju se sve aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Eleza

Tuzilastvo BiH (1)

Darko Elez optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva Lutka u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravomoćne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina

Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas su saopštili da će preduzeti sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza, osumnjičenog za kaznena djela organizovanog kriminala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ova odluka, između ostalog rezultat je napora i saradnje Tužilaštva BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

U narednim danima, realizovaće se aktivnosti koordinacije i komunikacije, s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realizovanja transporta osumnjičenika i optuženika u predmetima Tužilaštva BiH.

Darko Elez optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva Lutka u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravomoćne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužilaštvo BiH također radi na opsežnom predmetu za organizovani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela ubistava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.