Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak u sjedištvu sipe

Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora

Tuzilastvo respiratori pokretanje istrage

Kantonalno tužilaštvo KS, će Tužilaštvu BiH tokom dana, dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom

Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice Tužlaštva BiH, Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA, sa dužnosncima SIPA, Kantonanog tužilaštva Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu.

Tužlaštvo Bosne i Hercegovine, preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o spriječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabavke 100 respiratora iz Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužilaštva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužilaštva BiH.

S tim u svezi, Kantonalno tužilaštvo KS, će Tužilaštvu BiH tokom dana, dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.

Poljoprivredno gazdinstvo dobilo posao od 10,5 miliona maraka za nabavku respiratora