Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje

Tužilaštvo BiH reagovalo na informacije u predmetu “Respiratori”

tuzilastvo-bih-sud

Sve osobe u fokusu su provjera i nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga, tvrde iz Tužilaštva BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine reagovalo je na informaciju vezanu za predmet “Respiratori” koju je jutros ekskluzivno objavio Inforadar.ba, a prenio Fokus i veliki broj portala u BiH. Iz Tužilaštva su poručili da su o tome informisali i Vijeće za štampu Bosne i Hercegovine.

U saopštenju također stoji:

“Tužilački tim Tužlaštva BiH prikuplja dokaze i analizira radnje i postupke svih fizičkih i pravnih osoba, kako u zemlji tako i u inozemstvu, koje su imale ulogu u nabavci respiratora, a koju istražuje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Sve osobe u fokusu su provjera i nisu tačne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jedina je institucija koja može dati istinite i tačne informacije o radu na navedenom predmetu, te nastavlja rad u pravcu donošenja konačne odluke u predmetu “Respiratori”, poručili su iz Tužilaštva BIH.