Žalba Sudu BiH

Tužilaštvo BiH uputilo žalbu zbog neodređivanja pritvora osumnjičenoj za finansiranje terorizma

Tuzilastvo BiH (2)

Sud BiH je donio odluku kojom je odbijen prijedlog tužilaštva za određivanje mjere pritvora, te su osumnjičenoj određene mjere zabrane, skladno odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na odluku Suda BiH o neodređivanju pritvora Seni Hamzabegović, osumnjičenoj za finansiranje terorističkih aktivnosti, prenosi Anadolu agency (AA).

“Žalba je izjavljena jer Tužilaštvo BiH smatra da se, s obzirom na sve okolnosti, jedino mjerom pritvora može osigurati neometano vođenje postupka”, poručili su iz Tužilaštva.

Sud BiH je donio odluku kojom je odbijen prijedlog tužilaštva za određivanje mjere pritvora, te su osumnjičenoj određene mjere zabrane, skladno odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Nakon zaprimanja odluke suda, tužilac je izjavio žalbu na odluku o neodređivanju pritvora, u kojoj traži da se osumnjičenoj odredi mjera pritvora, kao jedina adekvatna mjera.

“Pritvor za osumnjičenu, koja ima državljanstvo BiH i Švicarske Konfederacije, te koja je uhapšena na aerodromu prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, zatražen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičene, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto”, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Žalba je u zakonskom roku upućena Sudu BiH.