BiH

potvrđeno

Tužilaštvo BiH zvanično zatražilo postupanje protiv hrvatskih ratnih komandanata

07/08/2021

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini kako je riječ o nedokazanim djelima, te da će Hrvatska zaštititi svoje ratne komandante, prenosi Hina

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je u subotu primitak međunarodne zamolnice tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano uz postupke protiv hrvatskih ratnih komandanata, a odluke o daljnjem postupanju donijet će Državno odvjetništvo, te o svemu izvijestiti javnost.

“Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je međunarodnu zamolnicu tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog odvjetništva RH”, kazao je državni sekeratar ministarstva Josip Salapić.

Kako saznaje NovaTV, riječ o zamolnici za preuzimanjem krivičnog progona protiv više penzionisanih hrvatskih ratnih komandanata iz operacije Bljesak, a da ih se tereti za krivična djela ratnog zločina.

“Tamo postoje pokušaji da se Hrvate izgura iz pozicije konstitutivnog i jednakopravnog naroda različite su ideje i načini kako se to pokušava učiniti, a zadaća RH i ustavna obveza, a i naša moralna obaveza da pomognemo Hrvatima u BiH”, komentirao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Salapić je dodao da će ministarstvo predmete ovih dana proslijediti Državnom odvjetništvu, koje će u nezavisnom istražnom postupku odlučiti šta će s tim predmetima.

“Vjerujemo da će ovih dana Državno odvjetništvo sukladno zakonu izvijestiti javnost o čemu se konkretno radi”, poručio je Salapić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini kako je riječ o nedokazanim djelima, te da će Hrvatska zaštititi svoje ratne komandante, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.