Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvršili provjeru

Tužilaštvo demantuje Viškovića: RS nije imala ponudu da uveze sporne respiratore

viskovic

Podsjećanja radi, premijer RS-a Radovan Višković u proteklim danima tvrdio je kako je na stolu imao ponudu za sporne respiratore koje je uvezla Federacija, ali da je odbio

Po nalogu Tužilaštva BiH i izdatoj naredbi Suda izvršeni su pretresi i izuzimanje dokumentacije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Sarajevu.

Izuzeta dokumentcija relevantna za predmet bit će pregledana i analizirana, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

“Također, Tužilaštvo BiH je vršilo provjeru informacija, koje su se pojavile u medijima, a u kojima se navodi da su vlastima u RS nuđeni predmetni respiratori, čija je kupovina odbijena. Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore oznake ACM 812 A”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Tužiteljski tim nastavlja intenzivne aktivnosti i u narednim danima.

Podsjećanja radi, premijer RS-a Radovan Višković u proteklim danima tvrdio je kako je na stolu imao ponudu za sporne respiratore koje je uvezla Federacija, ali da je odbio.

“Ono što je u Federaciji BiH pod istragom te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za sve jedan respirator koji je nabavila RS i koje je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević načelnik Klinike za intezivnu njegu Univerzitetsko klinikog centra”, kazao je Višković.