Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon skandaloznih fotografija

Tužilaštvo i inspekcija upali u Zavod Pazarić

zavod u pazaricu

Ovo je reakcija nadležnih nakon što su u javnost procurile šokantne fotografije štićenika koji su su vezani za namještaj i radijatore

Tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i nadležna inspekcija upali su u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Ovo je reakcija nadležnih nakon što su u javnost procurile šokantne fotografije štićenika koji su su vezani za namještaj i radijatore.

Ranije je Zavod posjetila i Finansijska policija. Više u vezi današnje posjete Tužiteljice i nadležne inspekcije očekuje se tokom dana,

U međuvremenu, Vlada Federacije BiH će na sjednici, koja je počela danas, razmatrati nekoliko informacija s predloženim zaključcima koji se odnose na stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Podsjetimo, Sabina Ćudić, zastupnica u Parlamentu FBiH, ove sedmice prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Potresni snimci djece vezane za radijatore šokirale su i uznemirile javnost u BiH.

Na fotografijama koje je dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i čitavu noć, te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.

Roditelj štićenika Zavoda u Pazariću: Vidio sam jeziv prizor, vezali su mi dijete (VIDEO)