Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Tužilaštvo KS će tražiti obdukciju tijela djevojčice, u slučaj se uključila i policija

djevojcica kakanj

djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je u nedjelju ujutro, potvrdio je njen otac Muris Gadžun, a slučaj je ponovo potaknuo pitanje ispravnosti medicinskih uređaja u privatnim ordinacijama u BiH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdat će naredbu za obdukciju tijela djevojčice Džene Gadžun, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti, potvrđeno je danas.

Uporedo s tim, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kanotnalnog Tužilaštva KS intenzivno poduzimaju i druge mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, navode iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je u nedjelju ujutro, potvrdio je njen otac Muris Gadžun, a slučaj je ponovo potaknuo pitanje ispravnosti medicinskih uređaja u privatnim ordinacijama u BiH.

Roditelji djevojčice rekli su ranije da je dijete došlo na operativni zahvat očnog kapka u Kantonalnu bolnicu u Zenici, tu su upozoreni da je operacija hitna, da ne znaju kada će djevojčica doći na red jer je spisak dug, ali je ista liječnica pristala da operaciju uradi odmah u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Slučaj se ubrzo iskomplikovao, dijete je u kritičnom stanju prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, no ishod je bio koban.

Ministar Haris Vranić najavio je formiranje komisije koja će prekonstrolisati sve zdravstvene ustanove na području Kantona Sarajevo i zatvoriti sve one koji rade nezakonito.