BiH

Slučaj Dženan Memić

Tužiteljica Sarajlija pozvala Memića da dostavi nove dokaze o smrti svog sina

16/10/2019

Lično ću se pobrinuti da ti dokazi budu ozbiljno analizirani, nakon čega će biti odlučeno o daljim koracima Tužilaštva

Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija odgovorila je na pismeni zahtjev Muriza Memića koji je 8. oktobra zatražio sastanak na kojem bi razgovarali o dokazima koji upućuju da je njegov sin Dženan Memić ubijen, piše Partia.

U odgovoru koji je Sarajlija uputila Memiću navodi se da je u toku ponovljeni sudski postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

„Tužilaštvo kao stranka u postupku dužno je poštovati odluke viših sudskih instanci i zainteresovano je da se u ovom predmetu što prije donese zakonita i pravomoćna odluka“, navodi se u odgovoru.

Sarajlija je također pozvala Memića da sve dokaze do kojih je naknadno došao, a koji se tiču smrti Dženana Memića dostavi pismenim putem.

„Lično ću se pobrinuti da ti dokazi budu ozbiljno analizirani, nakon čega će biti odlučeno o daljim koracima Tužilaštva, te u skladu sa članom 61. stav 4 ZKP FBiH biti stavljeni na uvid braniteljima optuženih Seferović Ljube i Seferović Bekrije“.

Glavna tužiteljica je navela da Memić može podnijeti prijavu Tužilaštvu KS o koruptivnim radnjama tužilaca koji su radili na predmetu „Dženan Memić“.

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.