Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužiteljstvo BiH: Mektić se pokušava nametnuti kao šef policije i glavni tužitelj

mektic pres544

Povodom medijskih istupa Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, oglasilo se i Tužiteljstvo BiH.

– Svojim istupima, ministar sigurnosti Dragan Mektić pokušava se nametnuti kao ministar i šef policije, ministar pravosuđa i glavni tužitelj, te se izravno miješati u rad pravosuđa, što je apsolutno neprimjereno.

Komentiranje živih i aktivnih predmeta u Tužiteljstvu BiH, neprimjereno je i nedopušteno bilo gdje u demokratskom svijetu, a također smatramo da ministar nije kvalificiran davati mišljenja o unutarnjem ustroju i kadrovskim kapacitetima tužiteljstva.

Navedeni medijski istup ministra, smatramo isključivo političkim potezom u svrhu predstojećih lokalnih izbora, te javnosti poručujemo da niko nema pravo sa leđa tužiteljstva graditi političku kampanju i izbornu utrku, te da ćemo se odlučno suprotstaviti ovakvim ili sličnim postupcima.

Svi građani su pred zakonom jednaki, Tužiteljstvo BiH radi na temelju zakona i niko neće biti procesuiran ukoliko ne postoje dokazi, niti će bilo ko biti pošteđen kaznenog progona, ukoliko postoje dokazi da je počinio kazneno djelo.

Nastavljamo naš rad dalje, uz podršku građana i javnosti u BiH, te poručujemo da nećemo podleći bilo kakvim političkim pritiscima, kaže se u saopćenju.