BiH

Skrivao se u Turskoj

Tužiteljstvo BiH uputilo žalbu, traži da se Jahji Vukoviću odredi mjera pritvora

24/03/2021

Optuženi se tereti da je boravio na području Sirije i Iraka, te sudjelovao u terorističkim aktivnostima i borio se u okviru struktura "Al Nusra Front" i tzv. ISIL-a

Tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH uputio je žalbu na odluku Suda BiH kojom je ukinut pritvor osumnjičenom Jahji Vukoviću (1999.), kojem je u toku sudski proces zbog kaznenog djela organiziranje terorističke grupe.

Optuženi se tereti da je boravio na području Sirije i Iraka, te sudjelovao u terorističkim aktivnostima i borio se u okviru struktura “Al Nusra Front” i tzv. ISIL-a, koje su od Vijeća sigurnosti UN-a proglašene terorističkom organizacijom.

Optuženi se nakon sloma i poraza te terorističke organizacije, skrivao na području Turske gdje je uhapšen i izručen pravosuđu BiH.

S obzirom na to da se nije dobrovoljno predao pravosuđu BiH, te da se nakon sloma struktura tzv. ISIL-a skrivao na području R Turske, te da je njegovo lociranje i izručenje bilo rezultat koordiniranog djelovanja institucija BiH i partnerskih institucija unutar antiterorističke koalicije, iz razloga bitne povrede odredbi kaznenog postupka i pogrešno ili nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja, tužiteljstvo je uložilo žalbu, smatrajući da i dalje egzistiraju pritvorski razlozi, a kojom se traži ponovno određivanje mjere pritvora za optuženog, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.