Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

testirane 303 osobe

Tuzlanski kanton i danas bilježi veliki broj novozaraženih, najviše ih je u Tuzli

ublazene-mjere-fbih-koronavirus-tuzla07

Najviše novozaraženih osoba je ponovo u Tuzli (15) u Lukavcu i Sapni po šest, pet je u Kalesiji, tri u Živinicama, dva u Doboj Istoku, te jedan slučaj u Banovićima

U UKC Tuzla od jučer su obrađeni rezultati za 303 testirane osobe sa područja Tuzlanskog kantona, od kojih je 38 pozitivno na COVID-19, što za čak 20 više u odnosu na jučer – potvrđeno je iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Najviše novozaraženih osoba je ponovo u Tuzli (15) u Lukavcu i Sapni po šest, pet je u Kalesiji, tri u Živinicama, dva u Doboj Istoku, te jedan slučaj u Banovićima.

Trenutno je aktivnih zaraženih osoba na području Tuzlanskog kantona 376, pozitivnih u kućnoj izolaciji je 346 osoba, oporavljenih 173, dok 399 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a hospitaliziranih 30 (dva pacijenta na respiratoru).

U posljednja 24 sata preminula je i koronavirusom zaražena muška osob iz Kalesije rođena 1954. godine.

U Tuzlanskom kantonu do sada je evidentirano ukupno 18 smrtnih slučajeva osoba kod kojih evidentirano prisustvo koronavirusa, a ukupno od početka epidemije evidentirano 606 slučajeva zaraze ovim virusom.