tri ljekara i tri tehničara

Tuzlanski medicinski tim jutros otputovao za Novi Pazar, predvodi ga dr. Zijah Rifatbegović (FOTO)

1007_medicinari2

Koordinator OB Novi Pazar dr. Mirsad Đerlek jučer je istakao da će ekipe iz Sarajeva i Tuzle biti od velike pomoći, jer će tamošnji medicinski radnici imati priliku za odmor

Medicinski tim UKC Tuzla kojeg čine tri ljekara i tri medicinska tehničara jutros je krenuo ka Sandžaku, gdje će zdravstvenim radnicima u OB Novi Pazar, zajedno s kolegama iz Sarajeva, pomoći u liječenju oboljelih od koronavirusa.

Ekipu UKC Tuzla će predvoditi dr. Zijah Rifatbegović, a tim bi u Novom Pazaru trebao ostati tokom jednog inkubacionog siklusa, odnosno 14 dana, prenosi Tuzlainfo.

Koordinator OB Novi Pazar dr. Mirsad Đerlek jučer je istakao da će ekipe iz Sarajeva i Tuzle biti od velike pomoći, jer će tamošnji medicinski radnici imati priliku za odmor.

U regionalnoj kovid bolnici u Novom Pazaru jučer se na liječenju boravilo 374 oboljela od koronavirusa, u protekla 24 sata primljena su 42 pacijenta s područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Medicinski tim iz Tuzle jutros su ispratili Vahid Jusufović direktor UKC Tuzla i Dajana Čolić, ministrica zdravstva u Vladi TK.