Velma Pijalović

U 46. godini života preminula profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

vesna pijalovic (1)

Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova

Vanredna profesorica na Katedri za ekonomsku teoriju i politiku i Katedri za finansije Ekonomskog fakulteta Velma Pijalović, preminula je nakon duge i teške bolesti u 46. godini života, saopćeno je iz te obrazovne institucije

Prof. dr. Velma Pijalović posvetila je cjelokupni akademski i profesionalni radni vijek izučavanju oblasti socijalne politike, te ekonomije javnog sektora. Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova.

U akademskom, profesionalnom i istraživačkom poslu, prof. dr. Velma Pijalović imala je istančan ukus za odabir važnih i aktuelnih tema za bosansko-hercegovačko društvo i ekonomiju.

Ostat će upamćena generacijama kao nasmijana, vesela, topla i pristupačna osoba, uvijek spremna pomoći svima – kolegicama, kolegama i studentima tokom njihovih ličnih i profesionalnih izazova.

Informacija o dženazi će biti naknadno poznata, navodi se u saopćenju Ekonomskog fakulteta.