Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cazin i Velika Kladuša

U akciji “Film” SIPA uhapsila dvije osobe

sipa

Osumnjičeni se terete i da su na području Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta, vršili nezakonito stavljanje u promet veće količine krivotvorenog novca,

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju “Film” koja se odnosi na pretrese na pet lokacija na području Cazina i Velike Kladuše, a slobode su lišene dvije osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Lišeni slobode su sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, a u zakonskom roku biće predati na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

“Prilikom pretresa je pronađeno i privremeno oduzeto oko 900 grama opojne droge marihuana, određena količina novca i oružja i mobilni telefoni”, saopšteno je iz SIPA-e.

Iz Tužilaštva BiH ranije danas je saopšteno da se osumnjičeni su terete da su kao organizovana kriminalna grupa, vršili nezakonitu nabavku, skladištenje, skrivanje i dalje međunarodno krijumčarenje prema Republici Hrvatskoj i zemljama Evropske unije, veće količine opojne droge marihuana – skank.

U saopštenju je navedeno i da se osumnjičeni se terete da su na području Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta, vršili nezakonito stavljanje u promet veće količine krivotvorenog novca, koji se koristi kao filmski rekvizit, čime su sebi pribavljali nezakonitu imovinsku korist i nanosili štetu drugim osobama.