Priveden bh. državljanin

U akciji “Lula” Granična policija BiH zaplijenila oko 200 kilograma duhana

oduzeti duhan gpbih

Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 44.000 maraka, kao i drugi dokazni materijali, privremeno su oduzeti

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Lula” pripadnici Jedinice granične policije BiH Dobrljin u srijedu, 12. oktobra, zaplijenili su oko 200 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.

Nezakonit promet spriječen je u mjestu Blagaj na području općine Bosanski Novi, kada su pripadnici spomenute jedinice kontrolisali putničko motorno vozilo Golf, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao G.B. (1961.) državljanin BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama osumnjičeni priveden, te je izvršen pretres vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, protiv G. B. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 44.000 maraka, kao i drugi dokazni materijali, privremeno su oduzeti.