zvornik

U automobilu njemačkih registracija pokušao u BiH prebaciti petoro migranata

migranti

Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih nacionalnih oznaka, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti izašli su iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica

Tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica, na području općine Zvornik, u srijedu iza ponoći službenici Jedinice granične policije (GP) Zvornik spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla.

Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih nacionalnih oznaka, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti izašli su iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gdje su ih stigli policijski službenici navedene jedinice i pripadnici specijalnog tima Granične policije BiH angažirani na sprječavanju ilegalnih migracija na tom području.

Pet ilegalnih migranata privedeno je u službene prostorije Jedinice granične policije Zvornik zbog davanja izjava u svojstvu svjedoka, a u vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, bh. državljanin, koji je uspio pobjeći i za njim se intenzivno traga, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje osoba” o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mjera i radnji, stoji u priopćenju.