Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

štrajk pravosuđa

U Banjaluci odgođeno preko 1.000 ročišta, ministar: Neprihvatljivi zahtjevi sindikata

bukejlovic
FOTO: Screenshot
Miloš Bukejlović

Ministar pravde u Vladi RS Miloš Bukejlović rekao je za RTRS da je dio zahtjeva koji traže predstavnici sindikata neprihvatljiv

Zaposleni u pravosuđu u Republici Srpskoj ušli su u drugi mjesec štrajka koji je počeo 28. februara. Iz Sindikata je saopšteno da od svojih zahtjeva ne odustaju, kao i da dogovor sa Ministarstvom pravde Republike Srpske još nije postignut i da se štrajk nastavlja.

Ministar pravde u Vladi RS Miloš Bukejlović rekao je za RTRS da je dio zahtjeva koji traže predstavnici sindikata neprihvatljiv.

Neprihvatljiva je, tvrdi, i šteta nastala njihovim štrajkom.

“Mi smo u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima sindikata. Smatram da smo napravili veliki pomak prethodne sedmice. Napravićemo neku vrstu usmenog sporazuma i očekujemo komromisno rješenje”, naveo je Bukejlović.

“Najveći problem imamo u Banjaluci gdje je odgođeno preko 1.000 ročišta”, rekao je Bukejlović.

Danas vanredna Skupština Sindikata

U Banjaluci će danas biti održana vanredna Skupština Sindikata pravosuđa RS na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o daljim potezima u ostvarivanju radničkih prava i štrajku.

Zaposleni u pravosuđu u RS ušli su u drugi mjesec štrajka koji je počeo 28. februara.

Iz Sindikata je saopšteno da od svojih zahtjeva ne odustaju, kao i da dogovor sa Ministarstvom pravde Republike Srpske još nije postignut i da se štrajk nastavlja.