BiH

ukc rs

U banjalučkoj bolnici liječi se 105 osoba od koronavirusa, pet na respiratorima

26/04/2020

Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizirana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji šest pacijenata, a tri osobe su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) liječi se ukupno 105 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, od kojih je pet na respiratorima.

Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizirana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji šest pacijenata, a tri osobe su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Pojašnjavaju da je na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) 14 pacijenata s lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) 35 osoba sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Trebinju zbrinuto je osam pacijenata sa Covid-19 oboljenjem, Doboju, Istočnom Sarajevu i Prijedoru po pet, te u bolnicama u Foči dva i u Zvorniku jedan pacijent.

Trenutno se u Studentskom centru “Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalazi 66 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covida-19, u Studentskom domu u Trebinju 32, u Zvorniku dvije te po jedna osoba u objektima u Bijeljini i u Istočnom Sarajevu.

U RS je pod zdravstvenim nadzorom 3.505 osoba, a nadzor je završen kod njih 21.584.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji tog entiteta tokom 24 sata ušlo je ukupno 112 osoba, 101 je upućena u lokalne karantine, a trenutno se u tim objektima na sedam graničnih prijelaza nalaze ukupno 24 osobe.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.