koronavirus

U banjalučkoj bolnici od koronavirusa liječi se 109 osoba, u Doboju 55

ukc

Trenutno u objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) ukupno se liječi 109 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa.

Na Odjeljenju COVID-19 hospitalizirano je 35 oboljelih teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

Kod dva bolesnika zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a sedam osoba je na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije.

Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 39 osoba sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je 55 pacijenata sa COVID-19 oboljenjem, u bolnicama u Prijedoru, Gradišci i Trebinju po osam osoba, u Foči četiri i u Istočnom Sarajevu jedan pacijent.

U Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalaze se 182 osobe od kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome, u Domu učenika u Doboju četiri, Studentskom domu u Trebinju dvije i u Domu učenika u Bijeljini jedna osoba.

Trenutno u objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

U RS je pod zdravstvenim nadzorom 4.017 osoba, a nadzor je završen kod 25.256 osoba.

Na sedam bh. graničnih prijelaza u RS je tokom 24 sata ušlo ukupno 140 osoba, 135 je upućeno u lokalne karantine, a trenutno se u graničnim karantinima nalazi ukupno 15 osoba.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.