BiH

U banjalučkom parku majka sa četiri maloljetne kćerke traži pomoć

25/08/2015

I dok predstavnici vlasti u Republici Srpksoj deklarativno ističu da vode brigu za porodicu i natalitet, u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović” od jučer majka Vesna Fedešin i njene četiri maloljetne kćerke traže pomoć kako bi im se osigurao krov nad glavom.

Vesna za Fenu priča da niko iz rukovodstva RS-a i Grada Banje Luke nije odgovorio na niz njenih molbi za pomoć.

U Park “Mladen Stojanović“ došle su jučer oko 18 sati da bi ukazale da ova šestočlana porodica živi na rubu egistencije.

Vesna i njen suprug, srčani bolesnik, ne rade, a jedino primanje im je dječiji dodatak od 105 KM te jednokratne pomoći Centra za socijalni rad, godišnje od 200 KM.

“Svima sam pisala molbe, predsjedniku Mioradu Dodiku najmanje 10 molbi, ali nije odgovorio ni na jednu, premijerki Željki Cvijanović nedavno sam poslala molbu, gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću unazad nekoliko godina… Tražili smo stan pod kiriju, ali niko neće djecu”, tvrdi Vesna.

Naredne sedmice počinje i nova školska godina, a ona će, kaže, ako ne bude odgovoreno na njene molbe, djecu s klupe u Parku slati u one školske.

Odbija odlučno prijedlog Centra za socijalni rad da se djeca smjeste u Dom za nezbrinutu djecu.

Vesna kaže da je dosad i iz otpada po kontejnerima pokušavala da osigura da njena djeca ne budu gladna, ali da krov nad glavom tako ne može da im omogući.

Zato od protesta u Parku “Mladen Stojanović“ neće odustati, bez obzira na vremenske i druge prilike, jer je na muku ova porodica već odavno navikla.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.