Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U Banjoj Luci održan stručni skup o zaštiti autorskih prava

18/10/2016

Stručni skup o zaštiti autorskih prava održan je danas u Banjoj Luci, u organizaciji Asocijacije kompozitora-muzičkog stvaralaca AMUS, a s ciljem boljeg upoznavanja autora s njihovim pravima, te korisnika muzičkih djela sa sistemom kolektivne zaštite autorskih prava.

Na skupu su prezentirane osnovne odredbe Zakona o autorskom i srodnim pravima i Zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskog i srodnih prava, te pojašnjena opšta pitanja iz oblasti autorskog prava.

Drugi dio prezentacije bio je posvećen kolektivnom ostvarivanju autorskog prava, tačnije radu AMUS-a i način na koji se ostvaruju prava autora muzičkih djela na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Stručni skup u Banjoj Luci prvi je ovakve vrste koju organizuje AMUS. U narednom periodu AMUS će i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine organizovati slične skupove o zaštiti autorskih prava, saopćeno je iz te asocijacije.

Komentari