Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas krajem dana moguća susnježica

Proljetni dan u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom.

Količine padavina u protekla 24 sata: Trebinje 32 milimetra, Bileća 24, Čemerno 18, Nevesinje 16, Doboj 15, Gacko, Neum i Zvornik 14, Gradačac i Han-Pijesak 12, Mostar 10, Rudo i Tuzla 9, Goražde i Višegrad 7, Srebrenica 6, Ivan-sedlo i Sokolac 4, Banja Luka, Banja Luka, Bjelašnica i Foča 3, Bijeljina i Mrkonjić-Grad 2, Bihać, Bosanski Novi, Kupres, Sanski Most i Sarajevo 1.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan-sedlo i Kupres 6,
Goražde i Sokolac 7, Bugojno i Livno 8, Sarajevo 9, Bihać, Jajce, Sanski Most i Trebinje 10, Gradačac, Prijedor, Srebrenica, Tuzla i Zenica 11, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Mostar i Zvornik 12 i Neum 13.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 928 milibara, za 14 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Očekivana količina padavine kretat će se između 5 i 25 litara po metru kvadratnom. Intenzivnije padavine se očekuju se u južnim i jugozapadnim djelovima.

Poslijepodne padom temperature zraka u višim područjima se očekuje susnježica i snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar će biti umjeren, a na momente i pojačan sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. Poslijepodne temperature zraka u padu.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Krajem dana, i tokom noći, padom temperatura, kiša može prelazit u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.